Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

miercuri, 2 noiembrie 2011

Casnicia

Intalnesc des in terapii oameni care vor ca partenerul de cuplu sa ii ceara in casatorie sau sa li se accepte cererile si totusi celelalt da disperat inapoi si relatiile sa recesc datorita asteptarilor nerealiste setate in noi in baza unor programe sociale de control in masa
Societatile evoulate cresc copii la gramada cu pedagogi cu vocatie si nu cu parinti orgoliosi si ignoranti, imaturi emotional. Copiii sunt fiinte care este de dorit sa vina pe lume in cupluri constiente de vointa comuna de a facilita accesul in aceasta realitate pamanteasca a unei Fiinte careia sa ii furnizeze un trup prin care sa experimenteze limitarea luminii, inchiderea ei temporara in masina umana
Cel mai simplu ca sa ne dam seama daca institutia casatoriei este un adevar, o nevoie trebuie sa ne intrebam cui, caror interese si fiinte serveste aceasta, Indivizilor implicati in ea le este respectata libertatea de a simti, de a relationa, de a da curs setarilor biologice. Cat de des aceasta institutie produce suferinta participantilor la ea si cata fericire si liniste aduce.
Cei care sunt linistiti de felul lor realizeaza ca nu gestul si actul de a fi casatoriti ii linisteste ca si cum fiecare e proprietatea celuilalt ci alegerea libera de a isi respecta propriile nevoi, libertati, loialitatea, bucuria de a fi impreuna. Unii sufera enorm daca au facut acest pas si nu se simteau pregatiti si doar pentru ca ea a ramas gravida si avortul este un pacat, sau pentru ca in unele culte religioase sexul e pacat inainte de casatorie ca si cum o hartie si un angajament pe viata luat dintr-o identitate cel mai adesea iresponsabila si imatura emotional, aflata in continua schimbare ar avea vreo semnificatie. Unii isi ascund bine defectele pana la casatorie si apoi constata ca nici celalalt nu este ceea ce parea sa fie si sufera foarte tare, au asteptari nerealiste, vor sa controleze ce gandeste, ce spune si ce face celalalt. Desi la inceput pareau ca se accepta asa cum sunt pentru ceea ce sunt la un moment dat din nevoia de a se dezvolta ei simt ca nu au experimentat destul in viata, si asta nu se refera la a nu fi testat neaparat destui parteneri de cuplu, ci la a invata din experientele de viata personale si ale celorlalti...
Iubirea sta la baza casatoriei consimtite?! Ce e iubirea asta care se stinge la prima rafala de vant al schimbarilor inerente: dupa nunta vine mai iute sau la un moment dat pruncul cu femeia care isi reseteaza hormonal creierul si comportamentul din feminin in masculin ca sa isi poata proteja teritoriul, copilul si sa se asigure ca poate creste fericit si il alapteaza in mod natural, mai pune ceva kilograme, poate si niste vergeturi, sani mai mari si mai putin fermi si iata motive de soc suficiente pentru mascul care acum are acasa o femeie care nu prea se mai comporta feminin, adica este un alt barbat care il vrea in pat ca si teritoriul ei nu ca si partener sexual cum il vede creierul feminin cu hormoni feminini. Ca sa treci firesc si cu intelepciune peste astfel de momente este nevoie de acele aspecte ale iubirii care vin din maturizare emotionala, din implinirea de sine, din acceptarea a ceea ce vine spre noi ca si inevitabil si totodata ca lectii de viata si motive de bucurie pentru ca doar asa ne putem autodescoperi noi si noi valente din ceea ce presupune a fi o Fiinta Umana si nu doar un ANIMAL INTELECTUAL in mod gratuit numit OM.

Institutia casatoriei are ca rost reglementarea, adica limitarea libertatilor individuale ca sa asigure societatii garantia ca fiecare copil creste si ajunge adult bun de a lucra pe plantatiile neoficiale ale celor care detin controlul informatiei, desi nu exista garantia ca nu vor fi abandonati fie de barbati care nu inteleg ce se petrece cu femeia din cuplul lor, fie de femei parasite ca sunt gravide apoi ca aduc pe lume copii ca sa poata scapa din familiile de origine si sa fie acceptate in familii noi, fie de mame imature emotional care merg la job inainte ca micutii sa aiba macar 2-3 ani si care sufera teribile rani de tradare, abandon, suferinte profunde care le marcheaza viata si care sunt induse prin alte institutii care furnizeaza job-uri femeilor, gradinite, crese de stat, unde statul se va ocupa in continuare de spalarea de creier a micutilor care sa devina cetateni model - o armata de robori umani carora egourile importantei si ale fricilor existentiale le acapareaza treptat sfera constiintei. Insa viata nu este asa cum isi imaginau, deoarece baietii care adesea le cer de neveste sunt la fel de imaturi ca fetele, nici ei nu si-au trait experientele de viata care sa ii maturizeze si se trezesc blocati in aceasta institutie pentru o vreme sau pentru o viata de nefericire in cele mai multe din cazuri.
Desi institutia casatoriei vine uneori sa aduca un plus de siguranta, de confirmare a unei relatii intr-o lume a divorturilor e ca si cum ai spune chiar vrem sa ramanem un cuplu inchis pentru aceasta viata, e un fel de ne straduim, iar daca nu ne iese macar am incercat. Am vorbit la un moment dat despre Alchimie si Casatoria Perfecta insa acestea sunt posibile atu nci cand cei doi au depasit sai inteles nivelele de constiinta egotica, cand folosesc sexul nu doar pentru placere cat mai ales pentru a transfera si implementa informatii si Constiinta in Intreaga Creatie, atat cat le permite propria transformare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.