Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 25 decembrie 2011

Alimentatia cuplului - remedii utile

Atunci când nu ai un partener de cuplu ar părea că nu contează ce mănânci decât în măsura în care dorești să fii și să rămâi sănătos. Dacă suntem singuri și gătim doar pentru noi înșine avem posibilitatea să alegem ce dorim să mâncăm și când dorim să mâncăm.
Adesea în cuplu dacă unuia i se face foame și celălalt, parcă, se simte virusat de foamea celui care a simțit să mănânce. Mai ales la început, partenerii au grijă ce și cât și când mănâncă, evită alimentele cu mirosuri puternice gen ceapă și usturoi, alimentele despre care știu că îi balonează, le dau crampe intestinale și suficient de multe gaze încât să fie în pericol să intoxice atmosfera cu niște vânturi despre care chiar dacă nu sunt sonore nu mai poți să te prefaci că nu ști de unde vine mirosul... și încă un aspect important folosesc mult mai des periuța de dinți, în special dimineața.
În cuplu, dacă ajung să locuiască împreună, cei doi au posibilitatea, dacă nu au apucat să se cunoască foarte bine înainte de a se muta împreună, să constate care sunt preferințele culinare ale celuilalt. Deși pentru multe cupluri gătitul acasă este o opțiune practică perfect valabilă, există destule cupluri în care celor doi nu le place să gătească, nu consideră important acest aspect și aleg să mănânce la un restaurant sau cantină sau fastfood, care în plus nu implică spălatul vaselor de la finalul mesei sau lăsarea lor până se umplu de mucegai sau până nu mai există nici un vas curat. 
Adesea lipsa vaselor curate, mirosul de ars sau mucegai au implicații emoționale neplăcute când unul dintre ei sau ambii au fost obișnuiți în familiile de origine să li se pună mâncarea gata încălzită în farfurie și să nu trebuiască să spele farfurii, oale sau să strângă resturile de pe masă.
Majoritatea cuplurilor vor trebui să renunțe la bunătățile de zi cu zi cu care au fost răsfățați de către mame sau bunici, să accepte acest sacrificiu pentru că nu au destul timp, așa cum avea mama sau bunica şi puteau să îi răsfețe înainte de a pleca din cuib. 
Pentru unii adaptarea la noul stil de viață în care ciorbele și felurile variate de mâncare din cuibul de origine sunt înlocuite cu paste cu brânză sau cu sos, omletă şi cartofi prăjiţi este cu atât mai ușoară cu cât dragostea față de partener și timpul petrecut împreună la gătit şi în rest este mai mare. 
Dacă unul are pretenţia să i se gătească celălalt nefiind obişnuit sau dispus să investească timp în aşa ceva ajung să creeze tensiuni pe care doar maturitatea emoţională le poate rezolva. 
Cum se face? 
Atunci când unuia îî e foame în loc să îl facă pe celălalt responsabil ca nu au mâncare gătită sau mâncare în casă comandă o pizza sau orice îşi doreşte. Iese liniştit la un restaurant sau fast food, aduce sau nu mânacre şi pentru celălalt însă cel mai important este ca prin gesturile sau atitudinile sale să nu lezeze armonia celuilalt. Atunci când pretindem ca unul să gătească şi să spele vasele iar noi să ne ocupă de alte cele prin casă o vreme poate funcţiona, însă dacă nu suntem conştienţi că mâncarea pe care o introducem în noi devine parte din noi şi e util să contribuim la producerea ei şi la spălatul vaselor atunci universul ajunge să ne taxeze pentru această ignoranţă. 
Dacă se duc la restaurant plătesc pentru mâncarea dorită preţul cerut de personal pentru a acoperi costurile de la alimente, bucătari şi ospătari, localul, spălatul vaselor. Dacă acasă credem că nevasta sau soţul are rolurile astea gratis sau pentru un mulţumesc şi complimente bucătarului, lor eforturile le vor fi compensate de Univers sau vor acumula frustrare şi vor înceta să gătească atunci când balanţa nu mai este compensată.
În studenţie băieţii mergeau la fete în camere că acolo era mereu de mâncare, ajung să îşi ia neveste şi uita că alimentele costă bani, că ea nu este bucătăreasă, că nici el nu este bucătar, chiar dacă le place să o facă au nevoie după un timp de colaborare. 
Mulţi băieţi, deveniţi bărbaţi din punct de vedere fizic, însă emoţional băieţei, (valabilă şi varianta feminină cu fetiţe la nivel emoţional) sunt fascinaţi că partenerul ştie găti, face curat, poate mai are şi bani şi o vreme simbioza funcţionează în baza unei stime de sine scăzute a celui care fusese spălat pe creier că dacă este bucătăreasă bună, doamnă în societate şi uşoară în pat are toate atuurile să ţină aproape un partener. Atuuri are doar dacă disponibilitatea de a juca aceste roluri vine din conştientizarea lor şi nu dintr-un barter, un târg bazat pe frica de singurătate, de a nu fi un exempar foarte frumos al speciei umane... 
Marii maeştrii spun că mâncarea şi tot ce ţine de ceea ce ne alimentează ar trebui să ne coste cel mai mult: timp pentru gătit, mâncat asimilat informaţiile din nutrienţi, actul hrăniri, aşa cum mama nu se grăbeşte să îşi alăpteze pruncul, iar o mamă conştientă îl ţine la sân să şi doarmă; apoi îl învaţă să devină din ce în ce mai independent, să procure mâncare, să gătească, să spele vase conştientizând că s-a alimentat deja, fără a lăsa loc ciugulitului sau ronţăitului ca obişnuinţă modernă şi în acelaşi timp foarte problematică pentru tubul digestiv  - care are nevoie de momentele lui de repaus.
Cum vă puteţi da seama dacă aveţi alături un copil sau un adult emoţional: obsevaţi comportamentul alimentar  al persoanei - de la cumpărarea alimentelor, ce anume, ce cantitate, ce calitate, gătitul, mâncatul, combinaţii de alimente, spălatul vaselor, unde mănâncă în oraş şi ce şi cât şi când, cât plăteşte pentru mâncarea   consumată, recunoştinţa faţă de bucătari şi cei care îi servesc masa şi o scutesc de gătit şi restul treburilor legate de hrănire. 
Un adult este preocupat de hrănirea sa corectă, eficientă dar şi de acei mai mici fraţi ai săi; ce face cu resturile de alimente, dacă le tratează ca pe Gunoaie - fiindcă atunci nu poate avea o abordare corectă nici faţă de ceea ce bagă în propria gură, nu e vorba aici doar de alimentele în sine care pentru gură pot fi cele mai alese cât asocierea la masă a stimulilor nocebo - vorbeşte la telefon la masă, se uită la ştiri, citeşte ziarul, se ceartă -  asociază alimentelor poluanţi pshihici mai nocivi decât un aliment de mai slabă calitate dar amprentat cu bucurie, linişte, echilibru psihic. Dacă duce resturile alimentare la animăluţe (îşi mai rupe câteva minute din timp) gen furnici, câini vagabonzi, pisici, păsări; dacă dă sau nu câte o pâine din când în când sau o masă caldă cuiva, dacă are o familie nevoiaşă pe care o ajută - responsabilitatea faţă de semeni din zeciuiala de venituri este un semn de maturitate sufletească.
Un copil în corp de adult caută victime sau fraieri de la care să pape gratis, să nu spele vase, să nu facă cumpărături sau să nu care alimente, adesea îşi găsesc mămici sau tătici din colegii mai responsabili de comportamentul alimentar sau mai înstăriţi pe care îi linguşesc pentru a fi mai des invitaţi la masă sau se auto-invită cât mai des acolo la ora prânzului sub diverse pretexte. Aceştia casă nu au fructe sau legume sau cereale sau ceva din care să îşi încropească o masă sănatoasă. Adesea beau şi fumează, consumă droguri şi intoxicante mai degrabă decât să fie responsabili de ce mănâncă. Comportamentul alimentar este unul învăţat din perioada intrauterină de când ne parvin primele gusturi şi mirosuri asociate cu o stare sufletească a mamei  şi a celor din mediu în care aceasta locuieşte şi îşi desfăşoară viaţa, stare legată de momentul alimentării. Un morcov sau un măr poate reprezenta o masă pentru un adult responsabil de tubul digestiv dacă  nu are destui bani să îşi furnizeze o masă bogată.  O persoană responsabilă de sănătatea să lucrează ceea ce mami sau tati adoptivi pentru masă au nevoie, mai ales la cărat alimente şi pregătirea hranei şi sunt bineveniţi la masă, sunt respectuoşi şi recunoscători, nu sunt complexaţi că la un moment dat al existenţei lor cineva le-a dat de mâncare înţelegând că în Univers totul se va compensa şi va veni vremea când ei vor putea face acelaşi lucru pentru altcineva. Maturii înţeleg că totul este trecător, că este temporar acest fapt în care au nevoie de alţii să le asigure o masă bună. 

Din recomandările maeștrilor de tantra pentru domeniul bucătarie și alimentație

Adesea maeștri recomandă lucruri simple și de bun simț: să se consume alimente puțin preparate termic, cât mai ecologice și care să fi pe placul celor doi și în cantități moderate, adică să se lase o treime din stomac liber mai ales seara, evitând compromisurile de a mânca ce ea gătește chiar dacă nu îi place doar ca să nu o supere sau ea să gătească ce îi place lui cel mai mult chiar dacă aceasta consuma timp și ei nu îi place foarte mult.
Cuplurile și oamenii în general folosesc conștient sau inconștient alimente ușoare (sattvice), alimente picante (rajasice) și alimente grele
Pentru cuplurile care practică meditația sunt recomandate alimente ușor de digerat, preferabil sucuri cu pulpă de fructe sau legume, alimente satvice, pline de somatide (coloide de lumină descoperite de Gaston Naessance, vizibile la somatoscop și singurele elemente care asigură hrănirea noastră celulară și furnizarea de apa legată organismului uman).

Ce importanță au hrănirea noastră celulară și furnizarea de apa legată organismului uman?
Știați că: nutriția celulară și apa legată sunt esențiale pentru a ne asigura supraviețuirea corpului fizic. Astfel dacă un aliment conține mai putin de 6500 somatide pe unitate de volum (mL) este un aliment care va consuma din somatidele corpului și va crește gradul de uzură a acestuia. Somatidele sunt furnizate corpului de către seminţe încolţite sau nu, fructe şi legume crescute în medii curate şi nepoluate electromagnetic, lumina soarelui şi apa de izvor. În condiţii de întuneric somatidele sau microyzmele se generează dintr-o stare de bine sufletesc, despre care ne putem da seama dacă o avem sau nu dacă avem la voinţă gura plină de salivă lichidă.

Corpul are nevoie de hrana vie, de alimente care sa contina clorofila, singura care ii poate furniza corpului uman si animal coloidele de lumina - deci energia luminoasa, singura hrana care nu consuma din energia corpului. Coloidele de lumina se transfera din clorofila plantelor in hematii si din circulatia sanguina ajung in tot corpul. Corpul uman preia coloide de lumina, deci energie luminoasa pe care o condenseza in structurile atomice, in molecule, in structurile biologice: celule, tesuturi, organe pentru a repara si reinnoi celulele moarte sau degradate. Pentru ca sa nu se foloseasca din energia corpului uman pentru digestia alimentelor acestea trebuie sa contina minim 6500 unitati de coloide de lumina. Tot ceea ce depaseste aceasta valoare furnizeaza energie: lapte de la vaci crescute pe camp, lactate fermentate, unt, branzeturi nepasteurizate, (6500-7500), supe de legume si zarzavaturi, compoturi – preparate la foc mic (7000-8500), fructe, legume, zarzavaturi, nuci, alune (8500-9800), seminte incoltite – germenii de plante (peste 10000-13000-20000). Alimentele care au sub 6500 sunt: oua de casa (5500-7000), supe de carne, carne fiarta in baie marina cu legume si zarzavaturi (4500-5000), carne fripta, gratare la fum, carne afumata, alimente facute in oale cu presiune - datorita degradarii prin presiunea mare a membranelor celulare ale alimentelor (500-3000), nicotina si gudroane, sucuri carbogazoase, dulciuri rafinate, lactate, oua si carne din surse industrializate (0-1000).
           Poftele noastre de mancare pot sa insemne de fapt lipse de minerale sau vitamine, iar corpul da mesaje cum ca ar trebui sa le luam de undeva.
            Nu intamplator exista in Natura elemente care semana cu anumite parti ale corpului, cu diverse organe si care ii furnizeaza acestuia chiar ceea ce are nevoie, fiind sursa de colide de lumina cu tropism spre acele organe cu care seamana.


Viața în cuplu poate rezolva sau accentua anumite probleme de sănătate anterioare formării cuplului sau ulterior apărute. Astfel atunci când cuplul înaintează în vârstă pot apare conflicte de devalorizare de sine sexuală care se soldează cu adenom de prostată la bărbați și infecție cu papiloma virus sau diverse afecțiuni ale colului uterin pâna la cancer de col uterin, fibroame uterine la femei etc.

Dacă femeia este frigidă înainte de naştere sau devine frigidă după naștere este posibilă rezolvarea frigidităţii (lipsa apetitului sexual) cu una dintre următoarele abordări în funcție de terapia cu care femeia rezonează: este nevoie fie să se caute conflictul care a declanșat frigiditatea, un conflict cu conținut sexual apărut înainte de vârsta pubertății, fie se pot debloca meridianele energetice cu ajutorul tehnicilor de eliberare Emoțională și care conduc la re-feminizarea creierului femeii, cu depășirea conflictului, fără să fie nevoie să fie retrăită drama, folosind teoria alegerii. La aceste abordări se pot adăuga remediile naturale din finalul materialului.

Căderea părului ; 1 lingură gaz lampant, 1 lingură oţet de mere, 1 ou, 1 căpăţână usturoi pisat, se amestecă, se face părul cărări şi se unge. Se  lasă să acţioneze 3 ore, apoi se spală cu şampon. Tratamentul se face o data pe săptămână.
Cura cu oţet de lavandă (10 linguri de plantă mărunţită cu ½ litru de oţet, se macerează 10 zile la temperatura camerei), se masează la rădăcina părului.
Rădăcină de brusture pusă la macerat cu alcool, timp de 10 zile, se masează capul uşor, zilnic timp de o lună
Amestec de ceapă cu miere, la 4 părţi de pastă de ceapă crudă se adaugă 1 parte de miere. Se întinde amestecul pe cap, se lasă timp de 1 oră, apoi se  spală capul cu apă călduţă. Dacă părul este uscat, se poate pune în amestec puţin ulei de măsline.
Amestec de suc de castraveţi cu miere, previne căderea părului şi contribuie la scăderea colesterolului. 1 pahar de suc de castraveţi cu 1 lingură de miere se ia pe stomacul gol dimineaţa şi seara înainte de culcare.
Şampon cu miere, 30 g. flori de muşeţel puse în 100 ml. apă fierbinte, se infuzează 1 oră, se strecoară şi se adaugă 1 linguriţă de miere, părul se umezeşte cu această 9infuzie, după 30 - 40 min. se limpezeşte cu apă călduţă, se repetă la 10 zile.
200 ml. gaz lampant, 4 ouă, 200 ml. alcool 90, 200 ml. ulei de ricin, 200 g. usturoi pisat, vitamina B6 4 fiole de 5 ml, 4 linguri sare de mare. Se pun la macerat, timp de 2 săptămâni. Preparatul se foloseşte de 2 ori/săpt., se frecţionează părul la rădăcină şi după 4 – 5 ore se clăteşte cu ceai de rădăcină de brusture sau urzică.
Balonare; frunze de anghinare, eficace pentru combaterea fermentaţiei intestinale, colicilor abdominale, constipaţiei şi ameliorarea funcţiilor hepatice, se face o infuzie din 1 – 2 linguriţe de plantặ la o canặ de apặ clocotitặ, se beau 1 – 2 ceşti/zi.
Fructe de coriandru cu propietặţi carminative, calmeazặ durerile abdominale, eliminặ gazele, se preparặ o infuzie dintr-o linguriţặ de fructe zdrobite la o canặ de apâ clocotitặ, se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Busuioc acţioneazặ ca antiseptic abdominal, se preparặ o infuzie, se beau 2 – 3 ceşti/zi.
Chimen şi anason sau fenicul au aceleaşi propietặţi ca plantele de mai sus.    
Frigiditate; 1 linguriţă de tinctură de brânca ursului (Heraclea sphondylium) (măcinarea inflorescenţelor şi seminţelor cu râşniţa electrică de cafea, pulberea obţinută se pune într-un borcan, care va fi umplut cu alcool de 70, se macerează 8 - 1o zile). Filtratul se păstrează în sticluţe închise la culoare
Cu 20 - 30 min. înainte de actul sexual. Relaxează musculatura uterului, măreşte stimularea neuronală care generează dorinţa erotică şi ajută la dezinhibarea psihică.
Herpes genital; tincturặ de spânz şi tincturặ de mặrul lupului, 3 zile se face tamponare cu spânz, de 3 ori/zi, lặsând pe zona afectatặ un mic tampon cu tincturặ de spânz. Usturặ este o stare de disconfort, dupặ 2 zile apare o secreţie purulentặ se curặţặ şi se tamponeazặ mai departe. In ziua a 4a se fac tamponặri cu mặrul lupului, dupặ 5 – 6 zile nu se mai lasặ tampoane cu soluţie, dar se continuặ cu mặrul lupului şi se mai unge locul cu ulei de sunặtoare, de rostopascặ, sau gặlbenele sau hemorzon, care se aplicặ de 2 ori/zi dimineaţa şi seara.

Impotenţa, sterilitatea la femei şi bărbaţi; 1 linguriţă de brânca ursului 3 - 4 ori/.zi, pe stomacul gol cu ½ pahar de apă înainte de masă Eficienţă mărită dacă se ţine regim lacto-vegetarian, fără alcool, tutun şi cafea.(vezi frigiditate).(vezi epilepsia)
Se iau 1,5 Kg. ţelină, 1,5 Kg. morcov, 0,5 Kg. miere, 1,5 Kg. miez de nucă, 1 Kg. mere ionatane, 2 - 3 lămâi, 2 - 3 portocale, 1 sticlă vin alb de casă. Toate legumele spălate şi curăţate se dau prin maşina de tocat, se amestecă apoi se adaugă vinul, se omogenizează, se pun în borcane, se păstrează la frigider, timp de 1 săptămână, la macerat. Se consumă 2 linguri de 3 ori/zi, cu 30 min. înaintea mesei, timp de 3 săptămâni. Concomitent consumaţi grâu încolţit şi vitamina E.
Se mai trateazặ cu succes cu vitamina B6 şi zinc.

Insuficienţă ovariană; 1 lingură miere amestecată cu 1 linguriţă de brânca ursului tinctură (vezi fertilitate), se ia înainte de masă de 2 - 3 ori/zi.(vezi epilepsia)

Mâncărimi în zona vaginală şi anală; se spală de 2 - 3 ori/zi cu săpun lichid de la Hofigal. După fiecare spălare se unge cu alifie de cătină.

Menopauza prematură; tratament progresiv cu tinctură de brânca ursului (vezi frigiditate), se începe cu 20 pic. de 3 ori/zi, în prima săptămână, se creşte doza cu 10 pic. în fiecare săptămână până se ajunge la 50 pic., luate de 3 ori în a 4 săptămână. Cura se face o lună, cu 10 zile de pauză. Tratamentul se face gradat pentru a preveni fenomenele neplăcute ale relansării hormonale (bufeuri, nervozitate, sângerări). Cura este eficientă cu regim lacto-vegetarian şi crudităţi.(vezi epilepsia)

Menstruaţie dureroasă; 30g. rădăcină de anason cu 1 litru de apă clocotită, se fierbe 15 min., se ia câte 100 ml. de 3 ori/zi
Infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de morcov la o cană de apă clocotită.

Nu rămân gravidă; vitamina E 1 tb. dimineaţa, Electovit 1 tb. seara, timp de 3 luni, numai 15 zile pe lună restul pauză.

Prostatặ hipertroficặ; 50 g. frunze sau fructe de castan se pun într-o ½ litru de alcool 50, se macereazặ timp de 2 sặptặmâni la cặldurặ şi întuneric, agitând în fiecare zi. Din aceastặ tincturặ se iau 30 – 40 pic. de 3- 4 ori/zi, timp de 3 – 4 sặptặmâni.

Prostatặ litiazicặ; seara se iau sâmburi de pepene uscaţi, (sâmburi negrii de pepene verde închis), se zdrobesc şi se fierb într-un litru de apặ, se lasặ pâna dimineaţa, când se bea ceaiul pe stomacul gol. Micul dejun se serveşte la 1 orặ mai târziu.
Acest ceai se bea timp de 10 zile, se face o pauzặ de 10 zile şi apoi se repetặ. Pietrele se eliminặ sub formặ de nisip, fặrặ dureri. Sặmburii se pot procura de4 la magazinele care vând seminţe.
pânặ când apa scade la jumặtate.
Pentru rezolvarea problemelor cu prostata se sdministreazặ doze ridicate de zinc, ajutặ la formarea insulinei şi are un efect de normalizare a activitặţii prostatei.

Post – gravidia; frunzele de mặrar proaspete, mestecate zilnic, de femeile care au nặscut de curând, sunt un excelent tonic fizic şi psihic, stimuleazặ secreţia lacticặ, îmbunặtặţind calitatea laptelui.

Sarcină toxică;  reţetă magistrală preparată la farmacie, aqua menta 40g., aqua melisa 40g., aqua cloroformată 40g., novocaină 0,50g., sirop eter 150g. Se iau 3 - 4 linguri/zi, înainte de mase.
Înainte, de a coborî dimineaţa din pat, se consumă o bucăţică de covrig. După 4 luni şi jumătate corpii cetonici care provoacă greţurile, dispar.

Uretro-prostatită; ceai de ghimpe, granule de polen şi supozitoare cu propolis, băi calde de şezut cu muşeţel.

Virus Papiloma; dacă tratamentul alopat nu merge, se poate încerca cu tinctură de echinaceea, cu rol antiviral şi imunostimulator, 30 – 40 pic. de 3 ori/zi, diluate în apă. Suc de păpădie şi pătrunjel în părţi egale, timp de 6 săptămâni. Vitamina C 1000 mg/zi, sau mute fructe citrice. Papiloma reprezintă un risc major în apariţia cancerului de col uterin şi endometrial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.