Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

miercuri, 14 decembrie 2011

TIGROAICA DIN GRADINA ZOOLOGICA SIBIU A FOST UCISA!!!

Dragii mei,
Imi cer scuze fata de voi, pentru ca nu pot sa cuprind aceste informatii in mai putine cuvinte, dar cred ca viata unui tigru tinut in captiviate 14 ani si apoi omorat in "libertate" in 3 ore, merita!
Dupa cum probabil ati aflat ieri, tigroaica din gradina zoologica Sibiu a fost ucisa. Motivul REAL: INCOMPETENTA CELOR ANGAJATI, PENTRU A PREVENII / FACE FATA UNOR ASTFEL DE SITUATII.

Este un eveniment absolut incredibil pentru oricine are un gram de decenta si iubire de animale.
Ma gandesc tot timpul la stresul teribil prin care a trecut aceasta tigroaica in ultimele ei ore de viata.
Ieri, din neglijenta ingrijitorului, ea a iesit din cusca. Mediul nou in care s-a aflat a fost in mod cert o sursa de stres incredibila.
Ceea ce ma sperie (si din pacate nu ma mira) este ignoranta celor care ar fi trebuit sa aibe grija de tigroaica si de recuperarea ei in conditii de maxima siguranta, in cazul in care ar evada din perimetrul gradinii zoologice. Din ceea ce am aflat din presa locala, exista in Sibiu o singura pusca cu tranchilizant, pe care o detine intr-adevar gradina zoo Sibiu.
Veterinarul de la gradina zoo a declarat ca a trebuit sa se apropie la o distanta de 20 de m de animal pentru a fi sigur de tranchilizare.
Tot el declara ca tranchilizantul isi face efectul in 10 - 15 min. Si atunci nu pot sa nu ma intreb: "Si care a fost planul dvs. stimabile dn. veterinar? Credeati ca dupa o intepatura puternica, tigroaica avea sa stea linistita, sa astepte sa adoarma? Sau v-ati asteptat sa nu reactioneze in nici un fel tigroaica aflata in libertate, dupa ce era intepata cu seringa cu tranchilizant? Care era planul dvs. pentru cele 15 min.? Sau nu exista, decat siguranta care v-o ofereau cei doi vantatori care va insoteau?
In aceste conditii este foarte clar pentru mine ca cei porniti in cautarea si "recuperarea" animalului nu au avut nici un plan real de salvare a acestei tigroaice. Este absolut incredibil! Eu stiu ca pentru aceste situatii exceptionale trebuie sa existe un plan de masuri si dotare adecvata (de ex. plase balistice - sunt acele plase care se trag dintr-o pusca speciala si se dechid la o anumita distanta peste tinta, etc..).
Concluzia mea la tot ceea ce s-a intamplat este ca din varii motive, aceasta gradina zoologica, nu este la nivelul la care ar mai avea voie sa functioneze.
Si in acest caz exista doua solutii:
- fie Primaria Sibiu se ocupa in mod adecvat, prin finantare corespunzatoare si prin angajarea unor oameni competenti in acest domeniu si atunci aceasta gradina cu traditie merita sa fie mentinuta deschisa pe mai departe,
- fie ne recunoastem limitele actuale si le oferim acestor animale sansa sa traiasca, chiar daca in captivitate, totusi intr-o alta gradina zoologica din lume, unde nu sunt angajati - ma scuzati - veterinari de oratanii domestice, si unde nu sunt condamnate la o moarte sigura!!!
As dori sa lansez un protest oficial, care sa conduca in primul rand la tragerea la raspundere a:
- ingrijitorului neglijent care a lasat cusca deschisa
- a directorului gradinii zoologice, pentru ca nu a avut un plan fezabil de recuperare (chiar si cu leziuni minime, pentru ca in mod cert nu este o actiune facila), a animalelor evadate;
- a veterinarului de la gradina zoo si a celor 2 vanatori care l-au insotit si care impreuna au ucis tigroaica (exista o fotografie cu cei 3 iesind victoriosi din padure si probabil mandrii de fapta lor)
Si de asemenea, ca autoaritatile locale, in grija carora se gaseste aceasta gradina zoologica, sa stabileasca foarte clar calea de urmat.
Zona invecinata gradinii zoologice din Sibiu, este o foarte frumoasa padure seculara. Aceasta biata tigroaica a evadat doar in padure! Nu a fost pusa in primejdie viata vreunui Sibian.
Politia si jandarmeria locala si-au facut datoria foarte frumos de data aceasta: au anuntat din masini, prin megafon, locuitorii din zona limitrofa pentru a ramane in case / scoli.
Evident in acest caz ca cei 3 au fost in primejdie si "au trebuit sa recurga la autoaparare".
Aici aveti si link-ul ziarului local Turnul Sfatului:
http://www.turnulsfatului.ro/12024/foto--video-impuscata-cu-un-singur-foc-%7C-live-text-.html
Dintre toate declaratiile prezentate, una se ridica la nivelul unui criminal cu sange rece:
"Unul dintre vânătorii aflați în urmărirea felinei a declarat în urmă cu un minut că ”dacă s-a auzit un foc de armă problema e rezolvată”.
Vânătorul a mai spus presei că au intrat cu arme de foc în pădure ”pentru siguranța lor și a populației” și că ar fi folosit tranchilizante doar dacă animalul se afla în oraș, nu în pădure."
Este atat de trist si atat de pacat pentru acest suflet ucis fara vina!!!
 Am luat legatura cu Asociatia Vier Pfoten- Bucuresti, si inca cateva asociatii de animale din Austria si Germania.
Imi pare rau, dar un astfel de eveniment nu poate sa ramana neobservat, pentru ca PANA IERI MAI EXISTAU IN LUME APROX. 500 DE TIGRII SIBERIENI. DE IERI DE LA ORA 13:00 EXISTA CU UNUL MAI PUTIN, DIN CAUZA NECUNOASTERII, NEPREGATIRII SI MAI ALES NEPASARII!
Asociatii din lumea intreaga nu stiu cum sa pastreze specia, cum sa inaspreasca legile impotriva braconajului, in tarile unde acesti tigri exista in numar majoritar (Rusia, India, China), iar noi ucidem un tigru, pentru ca nu suntem in stare sa avem oameni pregatiti care sa se ocupe de asftel de situatii.
DECI: ATAT STIM, ATAT MERITAM!

Deocamdata va rog sa transmiteti acest mail mai departe si sa trimiteti mesaje pe adresa de facebook a Asociatiei Vier-Pfoten, care sunt bucurosi de initiativa noastra de a nu lasa acest eveniment necunoscut altora, asa incat in primul rand au sa redacteze un comunicat de presa pe acest subiect, pentru a sesiza trusturile media.
Va tin la curent cu orice noutati si va multumesc pentru ajutor!
Cristina Niculescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.