Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

duminică, 27 mai 2012

Legea 221/2009 despre despagubirea celor care au fost exmatriculati din scoli pe seama de etnie

Dragii mei,

o vecina in varsta m-a rugat aseara sa ii caut Legea 221/2009. Ea a fost exmatriculata din liceu cu o saptamana inainte de absolvire din pricina ca are origine chiabura, motiv pentru care a suferit mai apoi toata viata. O prietena a ei a tot batut-o la cap sa ceara despagubiri pe baza acestei legi; prietena si ea la randul ei a fost exmatriculata din facultate, a depus cerere la tribunal folosindu-se de aceasta lege, si a si fost despagubita. Iata ce zice aceasta lege despre cuantumuri:

a) acordarea unor despagubiri pentru prejudiciul moral suferit prin condamnare in cuantum de pana la:
1. 10.000 de euro pentru persoana care a suferit condamnarea cu caracter politic in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 sau care a facut obiectul unor masuri administrative cu caracter politic;
2. 5.000 de euro pentru sotul/sotia si descendentii de gradul I;
3. 2.500 de euro pentru descendentii de gradul al II-lea;

Nu-s putini bani, asa ca m-am gandit sa va scriu si voua, pentru ca unii dintre voi mai stiti ce s-a intamplat in acea vreme si/sau poate aveti si acte/martori care sa dovedeasca acele lucruri. Ar fi nevoie de un avocat care sa scrie cererea si sa o depuna la Tribunalul de pe raza caruia domiciliati.

Atat doar: daca vreti sa beneficiati de aceasta lege, trebuie sa o faceti foarte repede, pentru ca mai e valabila doar pana in 1 iun 2012 inclusiv

Sper sa fie de folos.

Cu drag,
Cristina.

Multumesc pentru toti cei carora mesajul tau le va folosi draga Cristina

Completare recenta:

Se pare ca, fiind publicata in Monitorul Oficial in 14 iun 2009, legea va fi in vigoare pana in 13 iun 2012 inclusiv (si nu 1 iun, cum crezusem initial, deci mai e timp).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.