Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

vineri, 29 iunie 2012

Bărbații și Femeile ALFA și Hrănirea

Un proces primordial și esențial în viața oricărei ființe, oricât de evoluate sau aflate pe scară evolutivă abia la începutul dezvoltării, apreciază hrănirea ca pe ceva pentru care merită să îți dai viața, fiindcă fără hrană în Natură nici o ființă nu poate supraviețui multă vreme.

Însă supraviețuirea nu este scopul în sine al evoluției ființelor, ci el este legat de adaptarea și înțelegerea Vieții în comuniune cu Natura.

Iar Hrănirea în sine, pe lângă supraviețuirea ființelor, are un rol esențial în furnizarea Nutrientelor de care avem nevoie pentru a ne regenera, pentru a Crește, pentru a avea resurse suficiente să explorăm realitatea înconjurătoare și pe cea interioară.

Hrana ne ajută să avem energia necesară înlocuirii celor 600 de milioane de celule care mor în fiecare secundă în corpul uman adult și care este nevoie să fie înlocuite.

Dacă nu avem hrană cu ce să ne alimentăm și de unde să își ia corpul energie atunci creierul înțelege că suntem în pericol și va declanșa mecanisme de avarie și stres pentru a găsi hrană, iar creșterea și dezvoltarea încetează.

Odată cu reluarea creșterii și încetarea stresului de înfometare se acumulează inteligența rațională și emoțională. Astfel ființele ajung să aprecieze cât de important a fost pentru ele pe parcursul dezvoltării aceasta furnizare de hrană.

Odată ce am înțeles acest proces și necesitatea lui pentru noi putem extrapola această înțelegere la semenii noștri și la celelalte ființe.

La un nivel subtil HRĂNIREA presupune alimentarea cu iubire și cu alt fel de nutriente decât cele alimentare, însă tranziția se face de la alimente la alte nevoi de HRĂNIRE mai subtile.

Ca să ne dam seama dacă un bărbat sau o femeie sunt ALFA sau BETA este suficient să ne uitam la comportamentele lor alimentare.

Un și o ALFA vor fii întotdeauna atenți ca ființele pe care le au în jurul lor să fie bine hrănite. Ele au un instinct foarte bine dezvoltat de hrănire a ființelor iubite fiindcă au deprins acest gest ca pe unul de tandrețe, de înțelegere, de iubire...

Vorbind cu multe femei și cu mulți bărbați la cursuri și în consilierile pe care le fac de peste 10 ani am aflat că multe femei au luat de soț pe acel bărbat care le întreba când venea la ele: ce să aduc de mâncare, de băut, ce ai avea nevoie?... La fel bărbații au ales să facă și să crească copii și să locuiască cu acele femei care îi solicitau să aducă ceva de mâncare sau care se bucurau dacă ei aduceau mâncare.

Nu întâmplător Iisus la Cina ce de Taină și la multe din întâlniri hrănea poporul, pe discipolii săi, pe cei dragi...

Cel care simte să hrănească pe ceilalți este deja o ființă matură emoțional care poate fi responsabilă pentru alte ființe: bărbatul pentru femeie și familie, femeia pentru copii și cuplu.

Beta nu vor fi capabili decât să cerșească permanent mâncare, atenție, iubire și nu vor avea de oferit celorlalți  nimic hrănitor în schimb!

Tu unde simți că te potrivești?

Nici o variantă nu este greșită, ci sunt etape de dezvoltare emoțională, de maturizare sufletească...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.