Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 16 iulie 2012

Trimite bancherii escroci după gratii

Dragi prieteni,


Instituţii financiare importante au manipulat rata dobânziipentru creditele şi împrumuturile noastre! Comisarul UE Barnier a propus noi reglementări care vor pune bancherii după gratii pentru astfel de fraude, dar are nevoie de suport public pentru a face faţă puternicului lobby al băncilor şi a reuşi să impună o schimbare la nivel global -- haideţi să adunăm 1 milion de susţinători pentru Barnier în următoarele 3 zile: 

Semnează petiţia
Câteva dintre cele mai mari bănci din lume au comis fraude fiscale de proporţii, prin manipularea ratelor dobânzilor interbancare, fraude pentru care milioane de oameni au plătit şi continuă să plătească prin ipotecile, creditele şi împrumuturile lor! Oricare dintre noi ar ajunge la puşcărie pentru astfel de fapte, dar banca Barclays a primit doar o amendă a cărei valoare reprezintă o mică parte din profitul său! Lumea este din ce în ce mai indignată de această situaţie de neacceptat - haideţi să profităm de acestă şansă de a ne elibera democraţiile de sub dominaţia băncilor! 

Comisarul european pentru reforme financiare, Michel Barnier, ripostează la puternicul lobby al băncilor cu planuri clare pentru noi reglementări care ar pune bancherii după gratii pentru astfel de fraude. Dacă Uniunea Europeană va adopta aceste măsuri, ele se vor răspândi apoi rapid pe tot cuprinsul globului. Băncile desfăşoară un lobby intens pentru a opri aceste reforme, dar o acţiune masivă de sprijin din partea noastră le poate transforma în realitate. 

Dacă reuşim, în următoarele 3 zile, să adunăm 1 milion de susţinători pentru Barnier, această mişcare îi va da forţa de a învinge lobby-ul băncilor şi de a impune guvernelor reformele necesare. Dă click mai jos pentru a semna petiţia urgentă! În paralel cu petiţia online vom desfăşura o acţiune în faţa Parlamentului European, unde figurine reprezentându-i pe bancheri vor fi băgate la puşcărie. 

http://www.avaaz.org/ro/bankers_behind_bars_f/?bGazJbb&v=16076

Implicaţiile scandalului nu sunt cunoscute încă în totalitate, dar ceea ce ştim deja este uluitor: "câteva" dintre cele mai mari bănci din lume, ale căror nume nu a fost încă divulgate, sunt implicate în manipularea dobânzii LIBOR, dobândă utilizată ca indicator de referinţă pentru calcularea dobânzilor pe tot cuprinsul globului. Manipularea ratei dobânzii LIBOR a influenţat direct investiţii în valoare de sute de mii de miliarde de dolari. Barclays a recunoscut deja că a comis această fraudă de câteva "sute" de ori. 

De prea mult timp, guvernele noastre sunt ţinute în şah de bănci, sub ameninţarea că îşi vor muta afacerile în altă parte dacă întâmpină greutăţi. De prea mult timp, băncile ne manipulează economiile de piaţă, înclinând balanţa în favoarea lor şi asumându-şi riscuri enorme sub siguranţa faptului că în cazul unei nereuşite pot forţa guvernele să le sprijine pe banii contribuabililor. 

Manipularea sistemului e o crimă şi a sosit timpul să îi trimitem pe criminali după gratii. Semnează acum:

http://www.avaaz.org/ro/bankers_behind_bars_f/?bGazJbb&v=16076

Pe tot parcusul istoriei moderne băncile s-au bucurat de o putere excesivă, de care au abuzat cu regularitate. Dar democraţia este acum pe val - şi am văzut deja cum acest val a răsturnat tirani din toate colţurile lumii. Împreună, insuflând forţă acestei mişcări, vom putea opri în sfârşit şi dominaţia abuzivă băncilor!

Cu speranţă,

Ricken, Iain, Alex, Antonia, Giulia, Luis şi întreaga echipă Avaaz

Mai multe informaţii:

UE vrea să interzică manipularea dobânzii Libor (Capital)
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/168925.html

Scandalul Libor se extinde în cadrul sistemului bancar global (Adevărul)
http://www.adevarul.ro/financiar/business_extern/Scandalul_Libor_se_extinde_in_cadrul_sistemului_bancar_global_0_731327012.html

Adair Turner (FSA) despre cultura bancară de "aroganţă cinică" (Bloomberg, în engleză)
http://www.bloomberg.com/news/2012-07-03/fsa-s-turner-says-banks-have-culture-of-cynical-entitlement-1-.html

Scandalul Barclays Libor: putem schimba cultura bancară? (The Guardian, în engleză)
http://www.guardian.co.uk/business/2012/jul/02/barclays-libor-scandal-change-banking-culture

Barclays este doar vârful iceberg-ului (The Guardian, în engleză)
http://www.guardian.co.uk/business/2012/jul/08/banking-scandals-barclays?intcmp=239

Inima putrezită a finanţelor: scandalul Libor se extinde la nivel global (Economist, în engleză)
http://www.economist.com/node/21558281


Ajută comunitatea Avaaz!
Organizaţia noastră se finanţează exclusiv prin intermediul donaţiilor membrilor săi, refuzând orice sprijin din partea guvernelor şi corporaţiilor. Donaţiile sunt coordonate de o echipă dedicată, care se asigură că până şi cele mai mici contribuţii ajung să fie de mare ajutor!

Avaaz.org este o rețea pentru campanii internaționale cu peste 14 milioane de membri
 al cărei crez este că cetățenii lumii trebuie să participe activ la luarea deciziilor globale. ("Avaaz" înseamnă în multe limbi "voce" sau "cântec".) Membrii Avaaz vin din toate colțurile lumii; echipa noastră e răspândită în 19 țări de pe 6 continente și operează în 14 limbi diferite. Află mai multe despre cele mai mari campanii Avaaz here, sau urmărește-ne pe Facebook sau Twitter.

Acest mesaj a fost trimis la andi_arh@yahoo.com. Pentru a îţi schimba adresa de e-mail, limba sau alte informaţii, contactează-ne prin intermediul acestui formular. Pentru a te dezabona, trimite un e-mail la unsubscribe@avaaz.org sau dă click aici.

Dacă vrei să contactezi Avaaz, nu răspunde la acest e-mail,< /b> ci scrie-ne prin intermediul formularului pe care îl găseşti aici: www.avaaz.org/en/contact sau sună-ne la numărul +1-888- 922-8229 (US).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.