Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)

Nemuritoare printre Nemuritori (chiar daca unii se mai cred muritori de rand)
Nemuritoare printre Nemuritori... Desavarsita printre Desavarsiti... Geniala printre Genii... Tacere din Liniste... Aduna duh de pace in sufetul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau ( Sf. Serafim de Sarov )

luni, 5 ianuarie 2015

Află la ce nivel al Dezvoltării Personale eşti. Nivelurile conştiinţei.

Ce este conştiinţa:

Conştiinţa este un „Sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență”, sau “Formă de reflectare psihică a realității, proprie oamenilor, produs al activității creierului uman”. Deci practic conştiinţa este ceea ce crezi despre tine şi lumea din jur. Propria percepţie a realităţii. Aşadar, aş putea spune că există câte o realitate pentru fiecare om în parte.
David R. Hawkins a ierarhizat în cartea sa “Putere versus Forţă”, conştiinţa umană.
Înainte de a vedea care sunt nivelurile conștiinței vreau sa facem următorul test. Practic e un set de 16 întrebări. Aşadar..
Răspunde cu DA sau NU la următoarele întrebări:
  1. Te urăşti pe tine sau pe cei din jur?
  2. Te consideri un om păcătos?
  3. Crezi că totul e în afara controlul tău?
  4. Te simţi deprimat câteodată?
  5. Te uiți la TV sau citeşti ziare?
  6. Eşti dependent de vreo ceva în viaţa ta? (bani, putere, alcool, ţigări, nevoia de validare, etc.)
  7. Simţi deseori că nu ești tratat corect?
  8. Continui să te contrazici chiar dacă în adâncul tău ştii că nu ai dreptate?
  9. Crezi ca viaţa este plictisitoare şi nu-ţi oferă prea multe posibilităţi?
  10. Iei acţiune în mod constant şi munceşti din greu?
  11. E greu pentru tine să fii organizat?
  12. Este vreun aspect al vieţii tale pe care nu-l poţi controla?
  13. Te emoţionezi câteodată?
  14. Simţi emoţii negative? (tristeţe, nervozitate, ură, invidie)
  15. De cele mai multe ori iei decizii bazate pe gândirea logică?
  16. Crezi că e important să ai unele lucruri materiale?
Calculează-ţi scorul numărând toate DA-urile. Sunt 16 întrebări deci 16 niveluri ale conştiinţei.
Şi acum interpretarea
Dacă scorul tău e între 1 şi 4 înseamnă că ești avansat în dezvoltarea personală. Asta înseamnă că ai înţeles conceptele principale ale îmbunătăţirii de sine şi tot ce trebuie să faci este să îţi perfecţionezi cunoștințele. Felicitări!
Dacă scorul e 1 eşti în..
..nivelul de Pace al conştiinţei. Acesta este de fapt al doilea nivel. Primul esteIluminarea, unde umanitatea se întâlneşte cu divinitatea. Este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna. Nivelul de Pace este atins de o persoană la 10 milioane.
Dacă ai 2 puncte esti..
pe nivelul Bucuriei al conștiinței. Acest nivel este stăpânit în general de sfinți şi lideri spirituali. Cei din acest nivel simt bucurie mereu, orice ar face. La acest nivel nici nu mai e necesar să-ţi faci planuri sau să-ţi stabileşti obiective, pentru că mergi mai mult pe intuiţie. Expansiunea conştiinţei tale te face să trăieşti la un nivel mult mai înalt.
Dacă scorul tau e 3 esti..
…pe nivelul Dragostei al conştiinţei. În acest nivel simţi iubire necondiţionată pentru toată lumea şi vrei să-ţi dedici viaţa să-i ajuţi pe alţii. Acest nivel este atins de 1 la 250 de persoane, în tot decursul vieţii lor.
Dacă ai spus de 4 ori da, atunci esti…
… pe nivelul Raţiunii al conştiinţei . Acesta este nivelul lui Einstein sau Freud. Fiind în acest nivel simţi că trebuie şi poţi să aduci contribuţii importante lumii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi foloseşti abilităţile în mod inteligent şi să capeţi alte cunoştinţe care te-ar ajuta să-ţi duci la îndeplinire toate planurile.
Dacă ai adunat între 5 şi 8 puncte eşti pe nivelul avansat-intermediar în ceea ce priveşte dezvoltarea ta personală.  Asta înseamnă că ai înţeles unele concepte ale îmbunătăţirii de sine şi trebuie să le aprofundezi dacă vrei să avansezi.
Aşadar,
Dacă ai adunat 5 puncte esti…
…la nivelul Acceptare al conştiinţei. Acceptare în sensul de „acceptare a responsabilității” pentru rolul tău în lume. Acesta este nivelul în care începi să-ţi setezi şi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Este un nivel  foarte interesant pentru că începi să vezi lumea ca pe un loc plin de oportunități şi provocări.
6 puncte înseamnă…
…nivelul Bunăvoinţei.  La acest nivel începi să simţi că poți fi în controlul vieţii tale. Încet te obişnuieşti cu ideea că e posibil să-ţi schimbi realitatea pe care o ştii acum.
7 puncte…
…nivelul Neutru al conștiinței. La acest nivel simţi că nimic nu te afectează. Lucruri care te enervau acum numai au nici un impact asupra ta. Începi să nu te mai împotriveşti ci să te laşi dus de val. Pentru a avansa trebuie să înțelegi mai bine viaţa si pe tine însuţi.
8 puncte…
…nivelul Curajului al conştiinţei. Acesta este un nivel eliberator de la nivelurile în care majoritatea sunt blocaţi. Acesta este primul nivel mai înalt de conștiință. Felicitări! În acest nivel simţi curaj şi control. Acum vezi viaţa ca fiind provocatoare mai degrabă, în loc de copleşitoare.
Dacă punctajul tău e între 9 şi 12 eşti la nivel intermediar în dezvoltarea ta personală. Aproximativ 85% din oameni se afla la acest nivel. Ar trebui să încerci să-ţi creşti nivelul de conştientizare schimbând sau ieşind din zona de confort. Va fi foarte greu pentru că îi vezi pe toţi la fel ca tine.
Dacă ai obţinut 9 puncte conştiinţa ta e la…
…nivelul Mândriei. Acest nivel poate fi foarte derutant. Deşi te simţi în control, nu e chiar aşa. De fapt simţi ca-şi lipseşte ceva şi ar trebui să încerci să ieşi din această stare. Acest nivel poate duce la discriminarea altora sau să te identifici complet cu credinţe limitatoare. Ar trebui să înţelegi că ești rezultatul gândurilor tale şi dacă eşti invidios pe alţii, tot ce faci este să te răneşti singur.
la 10 puncte e…
…nivelul Mâniei al conştiinţei. Acesta nu e un nivel rău totuşi. Începi să devii nervos pentru că vezi că nu poţi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Acest nivel te poate împinge să-ţi creşti nivelul de conştiinţă şi să faci ceea ce ţi-ai propus. Va trebui să munceşti un pic pentru asta.
la 11 puncte…
…nivelul Dependenţei. Cei din acest nivel se ataşează foarte uşor oameni, bani, alcool, țigări, droguri şi alte lucruri materiale. Nu este uşor să avansezi de aici dar cu puţin efort e posibil. Ar trebui să înveţi să-ţi controlezi mintea, pentru că acum gândurile te controlează pe tine.
12 este…
…nivelul Fricii al conştiinţei. Aici sunt blocaţi majoritatea. Probabil că te uiţi zilnic la TV şi citeşti ziare. Tot ce-ţi intră în cap sunt informaţii selectate de alţii, de aceea simţi că totul e în afara controlului tău. Fă-ţi o favoare şi renunţă la doza zilnică de programe media. Dacă nu vrei să rămâi în turmă, îţi sugerez să citeşti cărţi ca „De la idee la bani” de Napoleon Hill sau „Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki . Aceste cărţi te vor trezi şi-ţi vor arăta de ce majoritatea nu ating succesul şi libertatea financiară.
Dacă ai adunat între 13 şi 16 puncte eşti începător în procesul dezvoltării personale. Este extraordinar că ești interesat să te dezvolţi. Va trebui să muncești mult să te dezvolţi din acest nivel.
Așadar, 13 puncte…
nivelul Durerii al conștiinței. Poţi cădea în acest nivel când îţi moare cineva drag. Mai poţi cădea dacă devii depresiv. Îţi trebuie un timp să-ţi revii şi să atingi un nivel mai înalt al conştiinţei.
14 puncte…
…nivelul Apatie al conștiinței. Aici te simţi constant supărat sau deprimat. Crezi că totul e în afara controlului tău şi că ești o persoană neajutorată. Ar trebui să înţelegi cum funcţionează puterea gândului. În acest fel vei scăpa de gândurile negative şi te vei lăsa înconjurat de evenimente pozitive.
15 puncte…
Nivelul Vinei al conştiinţei. Acesta este nivelul în care te simţi vinovat pentru ceva ce ai facut. Nu e ceva trecător. E o vină apăsătoare pe care o simţi continuu. Nu e un nivel prea plăcut în care să fii şi ar trebui să ieşi din el încercând să te ierţi pentru orice ai fi făcut. Încearcă să-ţi exprimi recunoştinţa pentru lucrurile bune din viaţa ta şi nu fi prea dur cu tine.
Si în final, nivelul 16…
…nivelul Ură al conştiinţei. Acesta e cel mai slab nivel al conştiinţei. În acest nivel te urăşti pe tine si pe cei din jur.  Nu mai găseşti nici un scop în a trăi şi probabil te gândești să te sinucizi. Mulţi prizonieri sunt la acest nivel. Ar trebui să te distanţezi de influențe negative şi să-ţi începi viaţa de la 0. Ar trebui să găseşti modalităţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, de exemplu prin a-ţi plănui obiective pozitive.
Practic felul cum te simţi în situaţiile normale de zi cu zi, îţi dă nivelul de conştiinţă la care ești in prezent, însă pot apărea fluctuaţii. De exemplu, atunci când eşti pus într-o situaţie de stres sau presiune, poţi să devii paranoic şi să te închizi in tine (Frica),  poţi să începi sa ţipi la lume (Mânia) sau poate devii defensiv (Mândria). Acela e nivelul minim la care poţi fi. Sau dacă experimentezi ceva ce-ţi place foarte mult, atunci te poţi simţi încurajat să faci mai mult(Nivelul Curajului) şi poţi vedea lumea ca o lume plină de oportunităţi (nivelul Acceptare) sau poate pentru un moment, poţi simţi Bucuria. Chiar dacă foarte puţini ajung cu adevărat la acest nivel asta nu înseamnă că nu poţi  tinde spre aşa ceva.
Totul din jurul tău poate avea efect asupra nivelului de conştiinţă. Televizorul, filmele, cărțile, siturile pe care le vizitezi, persoanele pe care le cunoşti, lucrurile pe care le vizitezi, obiectele din jurul tău, chiar şi mâncarea. Ştirile, de exemplu, sunt predominate de informaţii care se încadrează la nivelurile de frica sau dorință. Dacă tu eşti la un nivel mai înalt, acestea ţi-l va diminua.
Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să ne ridicam nivelul individual de conştiinţă. Când facem acest lucru, răspândim niveluri mai înalte şi celor din jurul nostru. Ţine minte, 85 % din populaţie se află sub nivelul curajului. Dacă am avea curajul să trăim cu toţii măcar la nivelul curajului..ce lume minunată am avea.
Tu la ce nivel esti?

Material preluat de pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.